Drumles

De lessen worden geven in Almkerk. In mijn lesruimte staan een aantal drumstellen. Alle drumsets zijn akoestische drumkits. Ik heb niks tegen elektronische drumsets maar als geluidsoverlast geen rol speelt is het het meest wenselijk om op een ‘echt drumstel’ les te krijgen. Iedereen die thuis een elektronisch drumstel heeft staan houdt, en ontwikkelt op deze manier dan ook meteen het gevoel met een akoestisch drumstel, dat vaak grotere afmetingen heeft, een ander speelgevoel en een andere dynamiek kent en uiteraard anders klinkt.

Maatwerk in de lesstof

Als je nog nooit eerder gedrumd hebt heb ik uiteraard een programma waarbij je uiteindelijk een zo compleet mogelijke, allround drummer wordt. Hiervoor worden veel verschillende stijlen en oefeningen behandeld. Als je al een bepaald gevorderd stadium hebt bereikt is het natuurlijk ook mogelijk om op jouw specifieke wensen in te gaan. Doelgericht aan 1 bepaalde stijl werken of het repertoire behandelen van de band waarin je speelt behoort dan allemaal tot de mogelijkheden. De les kan dan precies op maat gesneden worden tot dat wat jij graag wil ontwikkelen.

Dit ga je leren

Enkele voorbeelden van de onderwerpen die in een les behandeld kunnen worden zijn:
• Het ontwikkelen van ritmes in verschillende stijlen
• Het ontwikkelen van fills in verschillende stijlen
• Techniek oefeningen voor de ontwikkeling van timing, coördinatie en onafhankelijkheid
• Het ontwikkelen van het improvisatievermogen
• Speelvaardigheid in de praktijk (Meespelen met muziek)
• Het ontspannen leren spelen op een metronoom/clicktrack
• Stemmen en onderhoud van het drumstel
• Eigen inbreng

Lestijden en dagen

De lessen kunnen worden gegeven op een vaste dag en een vast tijdstip maar voor leerlingen die een wat flexibelere invulling van de agenda willen is het ook mogelijk om de lessen telkens opnieuw in te plannen, en zo per les te bekijken op welke dag of op welk tijdstip in de week de volgende les het beste uitkomt.

Lestijden en dagen

Een eerste kennismaking les om eens te bekijken hoe het er bij mij aan toe gaat is uiteraard gratis. Van daaruit is iedereen vrij om te beslissen wat hij/zij wil. Je kunt beginnen en stoppen wanneer je wilt.

De lessen orden vooral ’s avonds gegeven. Maar alles is vrij flexibel in te vullen dus informeer gerust eens naar de mogelijkheden.